Co mają do zaoferowania przyhotelowe restauracje?
Przyhotelowe restauracje to miejsca przeznaczone nie tylko dla gości hotelowych, choć to oni najczęściej korzystają z ich usług. Zwykle w ofercie znajdziemy śniadania, obiady, ale również dania na wynos w formie cateringu, a także możliwość zorganizowania przyjęcia weselnego, imprezy firmowej, pierwszej komunii lub urodzin. Co jeszcze do zaoferowania mają przyhotelowe restauracje – i to nie tylko dla gości hotelowych?
Posiłki dla gości hotelowych
Restauracja tuż przy hotelu to wygoda dla przebywających na noclegu. Od rana serwowane jest śniadanie, dzięki czemu nie trzeba daleko szukać miejsca, w którym można napić się kawy i zjeść posiłek. Niezależnie od tego, czy jest to wyjazd służbowy, czy wakacje, przyhotelowa restauracja to wygoda dla każdego odwiedzającego. Po całym dniu załatwiania interesów lub zwiedzania okolicznych atrakcji wystarczy odświeżyć się w pokoju i nawet w kapciach zejść na obiad albo kolację – bez konieczności szukania restauracji w pobliżu. A w przypadku niewielkich miejscowości może to być nawet niemożliwe. Często jedynym miejscem, w którym można zjeść smaczne i konkretne posiłki to właśnie hotelowe restauracje.
Niepowtarzalne smaki regionu
Aby przyciągnąć gości, przyhotelowe restauracje często oferują posiłki, których nie znajdziemy nigdzie indziej. Z wyjątkowych smaków słynie Podlasie, którego kuchnia jest połączeniem pomysłów z regionów wiejskich oraz wpływów kultury litewskiej, białoruskiej oraz żydowskiej. Znakiem rozpoznawczym są potrawy z ziemniaka: babka i kiszka ziemniaczana, pyzy, placki ziemniaczane. Podlasie to również kartacze, sękacz, ser Koryciński, a także doskonale znana większości Żubrówka, której ważny składnik (trawa żubrowa) rośnie tylko na terenie Puszczy Białowieskiej.
Smaków Podlasia spróbujemy w restauracji Hotelu Supraśl. Warto dodać, że wszystkie posiłki przygotowywane są z produktów z ekologicznych upraw, dlatego są nie tylko smaczne, ale również zdrowe.
Oferta cateringowa
A co w sytuacji, kiedy mieszkamy w pobliżu, a więc nie mamy potrzeby nocować w hotelu? Przyhotelowe restauracje coraz częściej oferują również catering – każdego dnia inne danie główne oraz zupa, a także stałe menu obejmujące dania kuchni regionalnej, a także dania dla dzieci, pizzę oraz burgery. Dzięki temu nie musimy samodzielnie gotować i zawsze wtedy, kiedy mamy ochotę na świeże i smaczne danie, wystarczy, że zamówimy je z dowozem do domu. To również doskonałe rozwiązanie dla firm, które oferują swoim pracownikom posiłki pracownicze. Ciepły posiłek w przerwie od pracy z pewnością doda sił do dalszego działania.
Organizacja przyjęć okolicznościowych oraz imprez firmowych
Wesele, chrzciny, komunia, urodziny lub inna uroczystość rodzinna? Przyhotelowe restauracje są doskonałym miejscem na organizację uroczystości – zwłaszcza takich, na które przyjeżdżają goście z odległych zakątków Polski lub świata. Dzięki temu zarówno nocleg, jak i sama impreza odbywają się w tym samym miejscu, co jest wyjątkowo wygodne.
Jest to również wygoda dla pracowników, którzy przyjeżdżają na imprezy firmowe, konferencje lub szkolenia z oddziałów zlokalizowanych w innych miastach i regionach. Dzięki temu wszystko: od noclegu, przez salę konferencyjną/szkoleniową, a także miejsce, w którym odbywa się impreza, goście mają pod ręką i mogą skupić się jedynie na sprawach służbowych, a wieczorem na pysznym posiłku i luźnych pogawędkach.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana