Na czym polega grill cateringowy?
W sezonie wiosenno-letnim każdy z nas chętnie sięga po produkty przygotowane na grillu, które można zjeść na świeżym powietrzu. Dlatego, jeśli planujemy imprezę, pomyślmy o zorganizowaniu grilla dla naszych gości. Oczywiście, jeśli to większa uroczystość, nie będziemy sami stać przy ruszcie. W takiej sytuacji idealnym rozwiązaniem jest grill cateringowy. Na czym to polega? Dlaczego warto?
Jedzenie prosto z rusztu!
Pyszne, soczyste jedzenie prosto z grilla, to dla wielu z nas prawdziwy przysmak. W ten sposób można przyrządzić nie tylko aromatyczne mięso, ale także pyszne warzywa, które zaskoczą nas swoim głębokim smakiem. Nawet jeśli naprawdę lubimy grillować i uwielbiamy eksperymenty, to podczas większej imprezy, takiej jak na przykład przyjęcie komunijne, nie damy rady obsłużyć wszystkich gości. Jeśli mimo to nie chcemy rezygnować z grillowanych posiłków na świeżym powietrzu, możemy po prostu skorzystać z oferty firmy Sebastian Brociek Bocian Catering, która zaoferuje nam grilla cateringowego.Bogactwo smaków
Catering w formie grilla to okazja by spróbować wielu nowych smaków. Takiego grilla możemy potraktować jako główne danie, może jednak też być uzupełnieniem menu w trakcie naszej uroczystości. Tak naprawdę wszystko zależy po prostu od charakteru imprezy. Taki catering sprawdzi się i na weselu i na zwykłych urodzinach, które chcemy uczcić w nieco większym towarzystwie. To świetna okazja by spróbować nowych, grillowanych potraw, które może kiedyś trafią do naszego stałego menu.Co warto grillować na imprezie?
Doświadczone firmy organizujące grilla cateringowego wiedzą, po jakie dania z rusztu goście sięgają najczęściej. Wśród stałych propozycji należy wymienić karkówkę marynowaną w czerwonym winie, polędwiczki w rozmarynie czy mini-kebaby wołowo-wieprzowe. Grillowym must-havem od lat pozostają szaszłyki i kiełbaski. Nie brakuje też amatorów grillowanej kaszanki z miodem i cebulką lub grillowanych żeberek. Lekkim, eleganckim daniem są roladki z piersi z kurczaka z cukinią i szaszłyki drobiowe. Świetnie smakują także grillowane ryby – pstrąg z masełkiem, łosoś z pieczarkami czy dorsz bałtycki w ziołach. Ciekawą alternatywą dla grillowej klasyki jest papryka nadziewana mięsem mielonym. Nie brakuje też propozycji dla wegetarian – szaszłyki warzywne, papryka z ryżem i warzywami, pieczarki nadziewane mozzarellą i suszonymi pomidorami, czy camembert z żurawiną to dania, które trafią w gust każdego jarosza. W ramach cateringu grillowego, firma zapewnia nam także napoje zimne i ciepłe, oraz dodatki do grilla, sosy i surówki.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana