Pizzeria jako świetne miejsce na imprezę okolicznościową
Mieszkasz w Warszawie, rozważasz zorganizowanie imprezy okolicznościowej, ale nie masz pomysłu na to, gdzie mogłaby się ona odbyć? Może zdecydujesz się na jedną z pizzerii, w której serwowane są wspaniałe amerykańskie pizze w stylu chicagowskim? Ty i twoi goście będziecie mieć okazję do spędzenia czasu w wyjątkowym miejscu z unikatowym wystrojem, a ponadto spożyjecie pyszny i syty posiłek.
Pizza, desery, burgery i inne frykasy na imprezę
Restauracja nie musi być jedynym wyborem, gdy decydujemy się na zorganizowanie imprezy okolicznościowej – zarówno firmowej, jak i te mniej formalnej. Z wielu powodów świetnym rozwiązaniem jest urządzenie jej w lokalu typu fast-food, na przykład w pizzerii Big Adriano zlokalizowanej na warszawskim Ursusie. Po pierwsze, specyfika pizzy powoduje, że większość ludzi ją lubi, a ponadto w tej stołecznej pizzerii można też zamówić burgera z sezonowaną wołowiną czy wrapa. Obecnie mnóstwo pizzerii przystosowało swoją ofertę na potrzeby imprez okolicznościowych, oferując w menu przekąski imprezowe, frytki, desery czy specjalne dania dla dzieci. Big Adriano nie jest tu wyjątkiem! Oprócz świetnych potraw warszawska pizzeria zapewnia dobrą zabawę w pomysłowo udekorowanym lokalu w stylu amerykańskim, a także specjalny kącik dla dzieci z grami planszowymi.
Jak pizzeria, to amerykańska!
Ktoś może powiedzieć: impreza organizowana w zwykłej pizzerii nie będzie dla gości żadnych zaskoczeniem! Ale może już imieniny bądź spotkanie firmowe w miejscu, gdzie można zamówić amerykańską pizzę w stylu chicagowskim będzie dla uczestników czymś nowym? Amerykańskie pizzerie są coraz bardziej popularne w Polsce, ale jednak cały czas jest ich znacznie mniej niż włoskich, co sprawia, że prawdopodobnie wielu twoich znajomych nie miało jeszcze okazji skosztować Deep Disha bądź American Pan Pizzy. A zdecydowanie warto, bo mają one inny smak niż klasyczne pizze neapolitańskie. Deep Dish jest wypełniona składnikami po same wysokie brzegi i podobnie jak American Pan ma wyjątkowo grube ciasto. Amerykańskie pizze piecze się w wyższej temperaturze na głębokim naczyniu polanym olejem, przez co są bardzo chrupiące i soczyste. Ich jedzenie to również nie lada gratka dla amatorów dań typu fast-food z wieloma składnikami. Podczas gdy włoskie mają nie więcej niż trzy składniki, amerykańskie przepisy są pod tym względem mniej restrykcyjne. Im więcej, tym lepiej! Zarówno w wersji mięsnej, jak i wegetariańskiej.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana