Klipsownice do osłonek - rodzaje i zastosowanie
Pakowanie żywności jest procesem, który wymaga ogromnej precyzji. Odpowiednio zapakowane produkty zachowują świeżość i nie psują się. Ważne jest też, aby opakowania były szczelne i zabezpieczone przed przenikaniem szkodliwych substancji ze środowiska. W tym celu coraz częściej stosuje się klipsownice do osłonek. Sprawdź, jakie są rodzaje klipsownic i do czego są wykorzystywane.
Do czego wykorzystywane są klipsownice do osłonek?
Klipsownice do osłonek są coraz chętniej wykorzystywane w różnych zakładach gastronomicznych. Dzięki ich wykorzystaniu można sprawnie i bezpiecznie zapakować produkty, takie jak mięsa, sery, czy też batony. Co więcej, doskonale sprawdzają się też do pakowania wyrobów mlecznych, karmy dla zwierząt oraz innej żywności, która wymaga szczególnego zabezpieczenia.
Klispownice są to specjalne maszyny, które mają wbudowany porcjomat i przyłącze komunikacyjne, dzięki którym możliwa jest szczegółowa regulacja wszystkich parametrów urządzenia. Po ustawieniu maszyny klipsownica automatycznie rozpoczyna pakowanie przygotowanych produktów.
Decydując się na zakup klipsownicy, warto skorzystać z usług profesjonalnej firmy, takiej jak Beck Clip Systems. Zajmuje się ona sprzedażą urządzeń do gastronomii i przetwórstwa spożywczego, takich jak maszyny rozbijające i klipsujące. Ponadto oferuje pełen system pakowania produktów wraz z materiałami eksploatacyjnymi.
Jakie są rodzaje klipsownic do osłonek?
Jak wiadomo, zadaniem klipsownic do osłonek jest szczelne zapakowanie produktów żywnościowych. Warto dodać, że najwyższej jakości klipsownice są wykonane ze stali nierdzewnej oraz materiałów odpornych na szkodliwe działanie czynników mechanicznych. Wśród nich wyróżnia się klipsownice:
automatyczne,
półautomatyczne,
jednorzędowe,
dwurzędowe.
Automatyczne klispownice do osłonek umożliwiają pełną automatyzację pakowania produktów, tym samym zwiększając wydajność pracy. Co więcej, dzięki możliwości dopasowania różnych parametrów, takich jak siła zacisku klipsa, czy też zrobienie dodatkowej pętelki możliwe jest zapakowanie niemal każdego produktu żywnościowego.
Ciekawym pomysłem jest też wykorzystanie klipsownic jedno i dwurzędowych. Są one niezwykle proste w obsłudze i umożliwiają zamknięcie każdego typu osłonek stosowanych w przemyśle spożywczym. Dodatkowo ich innowacyjna budowa sprawia, że są łatwe w czyszczeniu i wytrzymałe. Warto dodać, że każdy rodzaj klipsownicy doskonale nadaje się zarówno do małych, jak i dużych zakładów gastronomicznych, ułatwiając i przyspieszając proces pakowania produktów.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana