Artykuł sponsorowany

Cechy dobrej hotelowej restauracji

Cechy dobrej hotelowej restauracji

Wybierając hotel klienci kierują się różnymi kryteriami. Oferta hotelowej restauracji będzie dla wielu osób czynnikiem decydującym o wyborze obiektu lub o kolejnych w nim pobytach. Oferta gastronomiczna i obsługa restauracji wpływają na dobre lub złe wrażenie na temat całego pobytu. Warto wiedzieć, jakie warunki powinna spełniać dobra hotelowa restauracja.

Meldując się w hotelu klienci oczekują przede wszystkim spokoju, relaksu oraz kompetentnego, ale dyskretnego i wykwalifikowanego personelu o nienagannej kulturze osobistej. Wyczerpani po zawodowych spotkaniach i wyzwaniach lub po pełnych wrażeń spotkaniach rodzinnych czy podróżach chcą zregenerować siły, wyspać się, a także dobrze zjeść.

Smacznie i świeżo

Bardzo często w cenę pobytu w hotelu wliczone jest śniadanie w hotelowej restauracji. Dla wielu gości będzie to jedyny posiłek spożywany w hotelu, na podstawie którego wyrobią sobie opinię na jego temat. Dlatego nie warto na nim oszczędzać. Należy postawić na różnorodność, przygotować bogatą i racjonalną ofertę śniadaniową, aby zaspokoić potrzeby wszystkich gości i pozostawić w gościach pozytywny wizerunek obiektu. Jeśli pobyt jest dłuższy, restauracja może zawalczyć o nawet najbardziej wymagające podniebienia klientów atrakcyjną ofertą obiadową i kolacyjną. Należy pamiętać o tym, że to nie ilość pozycji w menu świadczy o dobrej restauracji. Liczy się przede wszystkim jakość. Warto postawić na kilka sprawdzonych, tradycyjnych dań ze świeżych produktów i pokazać w ten sposób klientom, że wszystko przygotowane jest na bieżąco i nie ma możliwości, że czekają na nich wyłącznie potrawy mrożone przez wiele tygodni. Istotną rolę odgrywają również regionalne akcenty w menu. W zasadzie każdy region ma możliwość wyeksponowania potrawy charakterystycznej tylko dla niego. Rozmawiamy z przedstawicielem Hotelu Supraśl, którego kuchnia słynie z regionalnych, podlaskich smakołyków:
Nasi kucharze potrafią zaskoczyć smacznymi daniami kuchni europejskiej, ale to dla regionalnych smakołyków klienci do nas wracają. Tradycyjne dania z ziemniaka, takie jak babka i kiszka ziemniaczana, z których słynie Podlasie, czy smakowite sękacze, nigdzie nie będą smakować tak dobrze, jak u nas – w samym sercu Puszczy Knyszyńskiej.

Specjalne okazje

Ogromną zaletą restauracji hotelowych jest możliwość zorganizowania w nich   imprezy firmowej czy rodzinnej. Dysponują odpowiedniej wielkości pomieszczeniami z dobrze rozplanowaną przestrzenią,  w której gościom jest wygodnie, a kelnerzy nie mają problemów z przemieszczaniem się. Ważne jest także profesjonalne zaplecze techniczne, które zapewnia jakość i świeżość potraw oraz płynność obsługi nawet na przyjęciach dla kilkuset gości. Niepodważalną zaletą jest zapewnienie przez restauracje noclegów dla gości i gospodarzy takich imprez.

form success Dziękujemy za ocenę artykułu

form error Błąd - akcja została wstrzymana

Polecane firmy

Dbamy o Twoją prywatność

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.

Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.

Zaawansowane ustawienia cookies

Techniczne i funkcjonalne pliki cookie umożliwiają prawidłowe działanie naszej strony internetowej. Wykorzystujemy je w celu zapewnienia bezpieczeństwa i odpowiedniego wyświetlania strony. Dzięki nim możemy ulepszyć usługi oferowane za jej pośrednictwem, na przykład dostosowując je do wyborów użytkownika. Pliki z tej kategorii umożliwiają także rozpoznanie preferencji użytkownika po powrocie na naszą stronę.

Analityczne pliki cookie zbierają informacje na temat liczby wizyt użytkowników i ich aktywności na naszej stronie internetowej. Dzięki nim możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej strony. Pozwalają nam zobaczyć, w jaki sposób odwiedzający poruszają się po niej i jakimi informacjami są zainteresowani. Dzięki temu możemy lepiej dopasować stronę internetową do potrzeb użytkowników oraz rozwijać naszą ofertę. Wszystkie dane są zbierane i agregowane anonimowo.

Marketingowe pliki cookie są wykorzystywane do dostarczania reklam dopasowanych do preferencji użytkownika. Mogą być ustawiane przez nas lub naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony. Umożliwiają rozpoznanie zainteresowań użytkownika oraz wyświetlanie odpowiednich reklam zarówno na naszej stronie, jak i na innych stronach internetowych i platformach społecznościowych. Pliki z tej kategorii pozwalają także na mierzenie skuteczności kampanii marketingowych.