Catering dla firm. Jak zadbać o wyżywienie na konferencjach i bankietach?
Organizacja konferencji i bankietów nierzadko wiąże się z koniecznością wyboru restauracji, która zadba o wyżywienie uczestników spotkania. Catering dla firm cieszy się coraz większą popularnością, przedsiębiorstwa chętnie korzystają z tego rozwiązania. Warto pamiętać o tym, że posiłki serwowane na konferencjach i bankietach są niezwykle istotne i muszą zadowolić wszystkich gości.
Dlaczego warto zamawiać catering na imprezy firmowe?
Organizacja różnego rodzaju przyjęć, w tym konferencji i bankietów, związana jest z koniecznością zadbania o każdy szczegół imprezy. Ustawienie stołów ma zapewnić gościom maksymalną wygodę podczas trwania spotkania, a starannie dobrana kolorystyka wystroju – umilić wszystkim wielogodzinne przyjęcie. Catering ma przynieść organizatorom spotkania konkretne profity, mianowicie – zadowolenie gości i ich dobrą opinię na temat przedsiębiorstwa.
Pracownik restauracji Horyzonty Cafe z Olsztyna uważa, że: wybór dobrego dostawcy cateringu i przygotowanie odpowiedniego menu dla uczestników bankietu lub konferencji to kluczowe kwestie dla organizatora takiej uroczystości.
Co jest najważniejsze przy wyborze cateringu dla firmy?
Oprócz tego, co zostanie podane gościom podczas przyjęcia, ważny jest sposób serwowania dań. Niektóre restauracje oferują nie tylko przygotowanie posiłków, ale też ich profesjonalne podanie podczas przyjęcia. Warto więc zadbać o znalezienie takiego dostawcy, który zapewnia catering dla firm i kompleksową obsługę.
Organizacja bankietu lub konferencji często podlega ścisłym wytycznym. Między innymi z góry określany jest budżet przeznaczony na catering. Z tego powodu dobrze, jeśli oferta restauracji, która ma zapewnić wyżywienie podczas przyjęcia, jest elastyczna i można dopasować menu do możliwości finansowych danej firmy. Należy pamiętać też o tym, że serwowane posiłki powinny cieszyć zarówno podniebienie, jak i oczy gości. Smaczne i ładnie wyglądające dania to nierzadko podstawa udanego spotkania.
Podczas organizowania przyjęcia należy zawczasu się zastanowić, jak długo ma trwać spotkanie oraz jakie preferencje jedzeniowe mają zaproszone osoby. Organizacja bankietów i konferencji jest prostsza, jeśli firma cateringowa jest w stanie zaproponować nam zróżnicowane menu. Jeśli w spotkaniu będą brali udział głównie weganie, a na stołach serwowane będą dania mięsne, będzie to duży błąd osoby odpowiedzialnej za organizację. Podobnie nietrafionym pomysłem będzie zamówienie pełnego wyżywienia, jeśli spotkanie ma trwać zaledwie 3 godziny – wówczas wystarczy na przykład bufet kawowy albo same napoje i przekąski.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana